Werknemers zoeken zelf overnemer via een blog

Twee werknemers van Logistics Ternat hebben zelf een blog opgestart om toch nog een overnemer te vinden voor hun bedrijf.

Het distributiecentrum staat in voor de bevoorrading van de Carrefour-warenhuizen, maar sluit in juni. 270 banen staan op de helling. Het personeel vindt dat de directie te weinig moeite doet om een overnemer te vinden en start daarom zelf een actie op het internet.

In totaal hebben al bijna zeshonderd bezoekers de blog bezocht, maar de initiatiefnemers realiseren zich maar al te goed dat de kans nihil is dat er op deze manier een overnemer gevonden kan worden. "We willen met de actie vooral aantonen dat we de moed niet opgeven en hier altijd heel graag gewerkt hebben."

Volgens de directie kan het personeel na de sluiting terecht in de andere depots van Logistics, in Kontich en Nijvel. De onderhandelingen met de bonden zijn deze week gestart.