Bom uit WOI teruggevonden vlak bij station

In het aluminiumbedrijf Remi Claeys in Lichtervelde is vanmiddag een werkplaats ontruimd nadat er bij graafwerken een obus werd gevonden. De ontmijningsdienst DOVO nam het springtuig mee. De obus had een doorsnede van 20 centimeter en was 60 centimeter lang. Het gaat om een Britse bom uit de Eerste Wereldoorlog.

Burgemeester Ria Pattyn (CD&V) geeft een mogelijke verklaring waarom er een bom is gevonden. "Het station in Lichtervelde is een knooppunt van spoorwegen. Tijdens WOI zal Lichtervelde dan ook een strategisch doelwit geweest zijn. Wellicht is dan een bom blijven liggen bij één van die gelegenheden."

Binnenkort starten er werken in de buurt van het station. "Op het einde van dit jaar beginnen we met de bouw van een tunnel onder de spoorweg", aldus Pattyn. "Uteraard hopen we daar geen springtuigen aan te treffen, maar het is wel mogelijk."