Dak Sportpaleis kleurt straks blauw

Het dak van het Anwerpse Sportpaleis zal er over vijf maanden helemaal anders uitzien. De groene kleur verdwijnt en wordt vervangen door verschillende schakeringen blauw die energievriendelijk zijn.

Bovendien wordt er ook 2.000 vierkante meter zonnecellen geplaatst. Die zonnecellen worden aan de kant van de ring geplaatst en moeten heel wat energiekosten uitsparen.

"Het dak is bij wijze van spreken een sigarettenblaadje dik", zegt Jan Van Esbroeck van het Sportpaleis. "Je kan je wel voorstellen wat een energieverlies dat oplevert op zo'n grote oppervlakte. Dat is niet duurzaam werken en we kunnen dat in deze tijden niet meer toelaten."

Het dak wordt zowel thermisch als akoestisch extra geïsoleerd. "Voordeel van dergelijke installatie is dat we het geluid dat we produceren ook veel beter binnen kunnen houden. Zo heeft de buurt ook geen geluidslast meer", aldus Van Esbroeck.

De bezoekers zullen geen last ondervinden van de werken.