Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza

De Israëlische luchtmacht heeft 13 luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten in de Gazastrook, die gecontroleerd wordt door de radicale islamitische beweging Hamas.

Vier luchtaanvallen vonden plaats nabij de stad Khan Younis, waar vorige twee Israëlische soldaten zijn omgekomen bij gevechten met Palestijnen.

Een aantal raketten kwam terecht op een kamp van de gewapende tak van Hamas. Andere doelwitten waren een atelier in een vluchtelingenkamp en een fabriek in de buurt van Gaza Stad. Volgens ooggetuigen zijn er geen doden, enkele kinderen raakten lichtgewond door rondvliegend glas.

De raids zijn waarschijnlijk een vergelding voor de recente Palestijnse raketaanvallen op Israëlisch grondgebied. Het Israëlische leger zegt dat het vier wapenfabrieken viseerde, Paletijnse getuigen zeggen dat de Israëlische beschietingen een melkfabriek totaal vernield hebben.