Jongen van metershoog op metrosporen gegooid

In het Brusselse metrostation Naamsepoort is een student van 22 jaar op oudejaarsnacht het slachtoffer geworden van een bijzonder brutale aanval. De federale politie is nu op basis van de bewakingscamera's op zoek naar getuigen.

Het incident gebeurde op oudejaarsnacht. Er ontstaat een banale ruzie tussen vier jongeren van Afrikaanse origine en een Bulgaarse student van 22 jaar, die in Brussel stage liep in het Europese Parlement. Op de bewakingsbeelden van het metrostation is te zien hoe de vechtpartij escaleert. De student krijgt enkele rake klappen.

Op een gegeven moment grijpt de gewelddadigste aanvaller de jongeman bij zijn riem, en gooit hem over een reling. De jongeman valt een verdieping lager op de sporen, en blijft bewusteloos liggen.

De drie overige agressors verlaten daarna het metrostation. Op dat moment zijn hun gezichten een ogenblik te zien op de beelden van de bewakingscamera's. De aanvaller met de kap loopt naar beneden en helpt samen met een getuige zijn slachtoffer van de sporen op het perron te leggen. Daar laat hij hem voor dood achter, en hij vlucht zijn drie kompanen achterna. Ook zijn gezicht is een ogenblik herkenbaar op de beelden. Het slachtoffer is zwaargewond en heeft drie maanden na de feiten nog steeds ernstige letsels.

De federale politie is op zoek naar mensen die getuige waren van de brutale aanval, of mensen die de aanvallers herkennen op de beelden. Wie informatie heeft kan terecht op het gratis nummer van de federale politie, 0800/91.119.