Jongeren maken amok in probleemwijk Kuregem

In de Anderlechtse probleemwijk Kuregem heeft de politie gisteravond twee keer moeten ingrijpen voor jongeren die amok maakten. Ze maakten molotovcocktails en staken een verlichtingspaal in brand. Zes jongeren werden opgepakt.

Buurtbewoners belden de politie van Anderlecht een eerste keer rond middernacht. Toen die arriveerde, sloegen ze op de vlucht. Zes jongeren werden toch opgepakt.

Even later kwam er een nieuwe melding binnen bij de politie. Nu was een verlichtingspaal in brand gestoken. De politie vond materiaal dat erop wees dat de jongeren een hinderlaag voorbereidden. Autobanden, snijbranders, glazen flessen en benzineblikken werd in beslag genomen.

Enkele weken geleden heeft de politie in de Anderlechtse probleemwijk de nultolerantie ingevoerd.