Kunnen opnames "Frits & Freddy" starten?

"Frits & Freddy", een komedie met Peter Van den Begin en Tom Van Dyck die deze zomer zou worden opgenomen, krijgt geen subsidies van het Vlaams Audiovisueel Fonds. "De grote publieksfilm krijgt geen kans meer", klaagt producer Marc Punt in De Standaard.

Of "Frits & Freddy" er komt zonder de productiesubsidies van het Vaf, is nog niet duidelijk. De producer vreest dat het moeilijk wordt om de hele kostprijs voor de film, een kleine 2 miljoen euro, te halen bij privé-investeerders.

"Frits & Freddy", een komedie over twee bijbelverkopers, zou geregisseerd worden door Guy Goossens ("Matroesjka's").

Het Vaf maakt elk kwartaal bekend welke films steun krijgen. Er zijn subsidies voor de scenario- en productiefase.

Scenariosteun is er o.a. voor Felix Van Groeningen, die de theatervoorstelling "The broken circle breakdown featuring the Cover-Ups of Alabama" van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels wil verfilmen.

Productiesteun is er o.a. voor "Hasta la vista!" van Geoffrey Enthoven ("Meisjes"), "De grote boze wolf" (naar "De grote boze wolf show" op Ketnet") en "Aimer a perdre la raison" van de Franstalige regisseur Joachim Lafosse, geïnspireerd door het gezinsdrama in Nijvel, waarbij een moeder haar vijf kinderen om het leven bracht.