Mag het wat minder onderbroek zijn?

Voor veel jongeren is het tegenwoordig hip hun broek zo laag mogelijk te laten hangen, zodat een deel van hun onderbroek goed zichtbaar wordt. Maar niet iedereen geniet van het resultaat. De Amerikaanse senator Eric Adams heeft nu zelfs een heuse campagne tegen deze modetrend op het getouw gezet.

Op grote aanplakborden langs drukke wegen in New York heeft hij verschillende affiches laten hangen met de boodschap “Stop the Sag!”, vrij vertaald: laat je broek niet langer hangen. Voor deze campagne maakte de senator bijna 1.500 euro vrij uit zijn budget.

Adams: “Kinderen zullen altijd kinderen blijven. Maar als volwassenen moeten we bij de les blijven en hen zeggen wanneer ze iets verkeerd doen. Wanneer je je broek optrekt, verhoog je je karakter, je zelfbeeld en ga je je vanzelf beter voelen”.

Dat jongeren hun onderbroek zo opzichtig tonen, is voor vele ouders een doorn in hun oog. “Het verbaast me zelfs dat ze met hun broek zo laag nog kunnen rondlopen”, aldus de senator.

De jongeren zelf zien geen probleem en vinden dat hun ouders overreageren: “Zij begrijpen het gewoonweg niet. Laat ze maar proberen ons te veranderen. Maar het zal niet lukken.”

lees ook