Minstens 1.300 verkooppunten bij De Post

De Post moet de komende 5 jaar minstens 1.300 verkooppunten openhouden. De helft daarvan moeten volwaardige postkantoren zijn. Dat staat in de nieuwe beheersovereenkomst met De Post die de federale regering heeft goedgekeurd.

De beheersovereenkomst die vanaag is goedgekeurd, geldt voor de periode 2010-2015 en legt de engagementen van het bedrijf voor de komende jaren vast.

Vanaf volgend jaar moet De Post in een vrijgemaakte Europese markt werken. Volgens minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) moet De Post die liberalisering goed kunnen voorbereiden en is het belangrijk dat het bedrijf weet wat er verwacht wordt.

Volgens de krachtlijnen van de nieuwe overeenkomst blijft De Post de universele postdienst voor een periode van 8 jaar verzekeren. Er moeten minstens 1.300 verkooppunten openblijven, waarvan minstens 650 postkantoren. 95 procent van de bevolking moet binnen een afstand van 5 kilometer kunnen beschikken over een verkooppunt, 98 procent binnen de 10 kilometer.

Het beheerscontract moet nog aan de Europese Commissie worden voorgelegd. De huidige overeenkomst loopt tot minstens 23 september en blijft gelden tot haar opvolger in werking treedt.