Van uniefnerd tot droomprins (1)

19 jaar is hij en hij geeft de indruk vrijwel alles te weten. Alex Guttenplan studeert natuurwetenschappen aan het Emmanuel College, dat deel uitmaakt van de universiteit van Cambridge. Zijn deelname aan het BBC-programma "University Challenge" maakt hem, tot zijn eigen verbazing, tot een heuse celebrity.

In “University Challenge” nemen universiteitsstudenten het in teamverband tegen elkaar op. Volgende maandag zendt de BBC de finale uit.

Uitkijken wordt het vooral naar Cambridge-deelnemer Alex Guttenplan, die in de voorrondes iedereen omverblies met zijn kennis. Hij durfde zelfs gastheer Jeremy Paxman tot de orde roepen, toen deze na een antwoord, waarover Guttenplan even had moeten nadenken, zei: “Goed geraden”. De 19-jarige student reageerde kalm met: “Ik heb het niet geraden”.

Ook op Facebook blijft zoveel schranderheid niet onopgemerkt. 2 vrouwen startten met een pagina “Alex Guttenplan: erg slim en erg leuk”. Vooral vrouwelijke bewonderaars laten zich daar gaan in termen als “lief”, “schattig”, “gave gast”, “wat een man!”, "heet, heet, heet", "om op te eten" en “ronduit lekker”. Eén reactie had het over “de Chuck Norris van Cambridge University”.

Guttenplan zelf vindt de adoraties op Facebook “lichtelijk gek”. Zelf verklaart hij zijn kennis door "te veel tijd door te brengen op Wikipedia".

lees ook