Vandenhaute vrijgesproken van kasgeldfraude

De topman van Woestijnvis Wouter Vandenhaute is vrijgesproken van kasgeldfraude bij de verkoop van zijn bedrijf Wouter nv. De correctionele rechtbank in Brussel volgde het Openbaar Ministerie niet in haar redenering.

Kasgeldfraude is een constructie om belastingen te ontduiken via de verkoop van bedrijven. Hier gaat het om de verkoop van de firma Wouter nv van Wouter Vandenhaute. Wouter nv had als hoofdactiviteit sportverslaggeving voor de toenmalige film-en sportzender Filmnet.

Volgens het Openbaar Ministerie zou de verkoper, Wouter Vandenhaute, een belastingvoordeel hebben genoten bij een ingenieuze constructie. Daarom vroeg het Openbaar Ministerie een straf met uitstel voor Vandenhaute. Maar de correctionele rechtbank in Brussel heeft hem nu vrijgesproken.