Zeker 26 Carrefourwinkels dicht op zaterdag

Volgens de directie van Carrefour blijven zeker 26 vestigingen in België dicht op zaterdag door een staking van het personeel. Het is voor enkele winkels de tweede stakingsdag op rij.

In 11 winkels van Carrefour, 7 hypermarkten en 4 supermarkten, werd vandaag al gestaakt. De staking kwam er na nieuw ongenoegen over het bijgestelde herstructureringsplan, dat voor 12 winkels geen enkele toekomst meer ziet.

Morgen blijven zeker 13 vestigingen dicht: Middelkerke, Zwijnaarde, Kuurne, Waterloo, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Agatha-Berchem, Mechelen-Noord, Jumet, Gosselies, Eupen, Renaix, Casteau en Drogenbos.

Ook deze winkels zaterdag dicht: Gent (Groene Vallei), Oostende, Kortrijk, Maaseik, Jette, Brussel (Hallen), Scheepsdaele, Cointe, Belgrade, Houdeng, Maasmechelen, Ans en Heusy.

"Uiteraard kan dat aantal nog veranderen", stelt Lars Vervoort, woordvoerder van Carrefour. Hij benadrukt ook dat een groot deel van de Belgische Carrefourwinkels op zaterdag wel open is.

Gisteren kwam de ondernemingsraad bij elkaar om een nieuw herstructureringsplan te bespreken. 9 van de 21 winkels die met sluiting bedreigd zijn, zouden toch kunnen openblijven. De vakbonden zijn niet echt tevreden met het nieuwe plan en zijn dus overgegaan tot acties.

Ondanks het bijgewerkte herstructureringsplan zullen er sowieso 12 winkels de deuren moeten sluiten, 8 hypermarkten en 4 supermarkten. Voor de winkel in Brugge plant de directie een franchisering.