38 Carrefourwinkels houden deuren dicht

Ook vandaag legt het personeel in heel wat Carrefourwinkels het werk neer. 23 hypermarkten en 15 supermarkten houden de deuren dicht. De 508 winkels die in franchise worden uitgebaat, zijn vandaag wel open.

Bij de hypermarkten blijven onder meer die van Ronse, Middelkerke, Zwijnaarde, Kuurne, Kraainem, Sint-Pieters-Leeuw en Mechelen-Noord dicht. In onder meer Gent-Groene Vallei, Oostende, Kortrijk-Zuid, Jette, Maasmechelen en Maaseik blijven de supermarkten dicht.

Het personeel bij Carrefour protesteert tegen de geplande herstructureringen. "De bedoeling van de actie is vooral het protest, de woede en de frustratie van de mensen nog eens te ventileren nu ze het definitieve bericht gekregen hebben dat de winkel gesloten wordt", zegt Luc Steur van de socialistische vakbond ABVV aan de hypermarkt van Mechelen-Noord, die volgens de plannen van de directie onherroepelijk dichtgaat.

Donderdag maakte de directie een bijgewerkt herstructureringsplan bekend. Enkele met sluiting bedreigde Carrefourwinkels zouden eventueel toch kunnen openblijven. 12 winkels zouden sowieso dichtgaan. Op 12 april is er een nieuwe ondernemingsraad.