"Code 37" kan vier nimfenbeeldjes winnen

Het Vtm-programma "Code 37" is vier keer genomineerd voor het Monte Carlo Television Festival. De dramareeks heeft nominaties te pakken voor beste actrice (Veerle Baetens), beste acteur (Michael Pas en Marc Lauwrys) en beste Europese productie (Dirk Impens).

Het festival vindt dit jaar plaats van 6 tot 10 juni en is aan zijn 50e editie toe. Het was prins Rainier III die in 1961 het initiatief heeft genomen om een televisiefestival te organiseren. Hij wilde televisie erkennen als een uitzonderlijk medium om culturen samen te brengen en het wederzijds begrip te verbeteren. In 1988 werd kroonprins Albert II president van het festival.

Of de acteurs en producers ook een nimfenbeeldje -een gouden kopie van de Salmacis Nimf van beeldhouwer François-Joseph Bosio- in de wacht zullen slepen, zal blijken tijdens de gala-avond op 10 juni. De acteurs hebben alvast sterke concurrentie, want zowat alle acteurs en actrices van de serie "Lost" zijn ook genomineerd.