Amerikanen staan in de rij voor de iPad

Aan de Amerikaanse oostkust is de verkoop begonnen van de iPad, het nieuwe apparaat van Apple dat een kruising is tussen een smartphone en een laptop. In heel wat winkels stonden klanten in lange rijen aan te schuiven.

De iPad kon vanaf 12 maart online worden besteld. Bestellers kunnen hun nieuwe toestel vanaf vandaag afhalen.

Bij een grote Apple-winkel in New York stonden zo'n 500 mensen in de rij. Er werd luidop afgeteld vooraleer de deuren opengingen. Ook bij andere vestigingen waren er rijen, maar de toeloop was toch niet zo groot als bij de introductie van de iPhone.

De iPad is voorlopig nog enkel in de VS te koop. Hij is verkrijgbaar vanaf 499 dollar (370 euro). Vanaf eind april wordt hij ook in enkele andere landen verkocht, maar wanneer hij in België precies op de markt komt, is nog niet bekend.