Erykah Badu beschuldigd van storend gedrag

De Amerikaanse soulzangeres Erykah Badu is beschuldigd van storend gedrag omdat ze een striptease uitvoerde op straat in Dallas voor de opname van haar videoclip van haar nieuw nummer "Window seat".

Op het einde van de video speelt ze ook de moord van president John F. Kennedy na op de Dealey Plaza. De straat was niet afgesloten voor het publiek en dus kon iedere voorbijganger de opnames bijwonen. Een politiewoordvoerder zei dat veel omstaanders bezorgd hadden gebeld naar het kantoor.

Het openbaar ministerie heeft nu een officiële klacht ingediend tegen Badu wegens "storend gedrag" nadat een omstaander, die de opname van de video had gezien, een schriftelijke verklaring daarover had ingediend. "Na veel discussie vinden we dat deze klacht het best haar gedrag omschrijft", zei de politieman nog. "Ze heeft zich ontkleed op een publieke plaats zonder rekening te houden met de omstaanders, onder wie kleine kinderen."

Badu kan in beroep gaan of een boete betalen van 370 euro. De zangeres zelf, noch haar woordvoerder, hebben commentaar gegeven op de officiële klacht.