Ik ben de paashaas en u vliegt op de bon

In de Amerikaanse stad Glendale, niet ver van Los Angeles, heeft een politieman zich als paashaas verkleed om verkeersovertreders te strikken. Hoewel zijn actie succesvol was, moest hij zijn vermomming afleggen na protest van lokale politici.

Tom Broadway had de ideale vermomming voor de tijd van het jaar bedacht om de bestuurders te slim af te zijn. Verkleed als een gigantische paashaas probeerde hij een zebrapad zonder verkeerslichten over te steken, staat in de Glendale News Press te lezen. Net als in België worden automobilisten geacht te stoppen voor de voetganger die op die plaats de weg wil oversteken.

Een aantal gemeenteraadsleden vond het initiatief "zeer gevaarlijk" en stapte naar het hoofd van de politie. Die verplichtte de doortastende agent zijn actie stop te zetten, ondanks het feit dat die niet minder dan 27 processen-verbaal had opgeleverd.

Een van de tegenstanders zei gelukkig te zijn dat de politie erkende dat een groot konijn niet het beste idee was om de automobilisten iets bij te brengen. De politie heeft intussen een andere vermomming gevonden: een korte broek en een T-shirt.

lees ook