Janet Jackson vindt filmrol "intens en zuiverend"

Popster Janet Jackson heeft een openhartig interview aan het persbureau Reuters gegeven naar aanleiding van de release van de film "Why did I get married, too?", waarin ze de rol speelt van de rouwende moeder Patricia.

De moeder is psychologe en heeft net haar zoon verloren. De dood van haar kind verstoort ook de relatie met haar man Gavin, gespeeld door Malik Yoba. Op het moment van de opnames van de film is Janets broer Michael overleden aan een overdosis propofol.

Janet Jackson zegt over de opnames dat ze "intensief maar ook therapeutisch" waren. "Het was ook vermoeiend, ik nam de film ook mee naar huis, moest alles verwerken en er de volgende dag weer staan." Jackson zegt ook dat ze zich goed kon identificeren met de gevoelens van haar personage. "Vooral het feit dat ze haar emoties niet onder ogen wilde zien. Dat deed ik vroeger ook niet en ik onderdrukte altijd mijn gevoelens", zegt Jackson.

Het echtpaar in de film komt uiteindelijk tot de conclusie dat het mogelijk moet zijn om elk op hun eigen manier hun verdriet te verwerken. "Iedereen rouwt op een andere manier", zegt Jackson daarover. "En de partner moet vooral geduld hebben en de ander door deze moeilijke periode laten gaan op zijn eigen ritme. Ik heb op een andere manier gerouwd om Michael dan de rest van mijn familie, maar uiteindelijk moeten we er allemaal door."