Taliban dreigen met meer aanvallen op Duitsers

De taliban in Afghanistan dreigen met nog meer aanvallen tegen de Duitse militairen. Dat heeft een woordvoerder van de fundamentalistische militie gezegd aan een Duits persbureau.

Belgische ontmijners werken onder Duits bevel in het noorden van Afghanistan, in de stad Kunduz en omgeving. Gisteren werden zes ontmijners die met de Duitse troepen op pad waren, in een hinderlaag gelokt. Er volgde een vuurgevecht dat verschillende uren heeft geduurd. Drie Duitse soldaten werden gedood, vijf anderen raakten gewond, de Belgen bleven ongedeerd.

Het voorval is geen reden om onze operaties in Afghanistan terug te schroeven, zegt Defensie.

Bij een ander incident hebben Duitse militairen vijf Afghaanse soldaten doodgeschoten. De Duitsers waren onderweg om hun collega's bij het eerste vuurgevecht bij te staan. Door een misverstand namen ze hun Afghaanse bondgenoten onder vuur.