Zeker 20 doden door modderlawines in Peru

In de Andes in Peru heeft een modder- en steenlawine volgens de autoriteiten aan meer dan 20 mensen het leven gekost. De media hadden het eerder zelfs over 28 slachtoffers. De lawines waren het gevolg van de hevige regenval in de streek.

In de regio Huanuco, zo'n 300 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Lima, worden nog 25 mensen vermist. In totaal raakten 54 bewoners van de hoog in de Andes gelegen plaatsjes Cancejos en Porvenir gewond. In beide plaatsen zijn in totaal 160 woningen beschadigd.

Het ergst getroffen is het plaatsje Porvenir, waar een kwart van alle huizen vernield werd of schade opliep. De bewoners van de verwoeste huizen waren al lang gewaarschuwd dat ze niet mochten bouwen op plaatsen met een verhoogd risico op grondverschuivingen. Maar de overheid had bouwen in die gebieden ook niet verboden.

Het leger, de politie en de civiele bescherming zoeken naar mogelijke andere slachtoffers en helpen de overlevenden. Ze verdelen tenten, dekens en geneesmiddelen.