Bagdad opgeschrikt door drie aanslagen

In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vandaag drie autombommen ontploft. De zware aanslagen, de eerste in zowat een maand, vonden telkens plaats in de buurt van buitenlandse ambassades. Er is sprake van 35 doden en 215 gewonden.

De aanslagen vonden plaats in een tijdspanne van amper enkele minuten. Er ontplofte een bomauto aan de ambassade van Iran en in de wijk waar onder meer de ambassades van Duitsland en Egypte liggen. Veel slachtoffers waren bedienden in een staatsbank in de buurt van de Iraanse ambassade.

Een vierde aanslag werd verijdeld, toen veiligheidspersoneel een man met een bommengordel neerschoot bij een bank.

Het is een maand relatief rustig geweest in Bagdad, na de parlementsverkiezingen van begin maart. Maar die verkiezingen hebben geen duidelijke winnaar opgeleverd, en dat deed waarnemers vrezen dat het opnieuw onrustig zou worden.