Kanaal: staking verstoort het ferryverkeer

Het ferryverkeer tussen Frankrijk en Groot-Brittannië ondervindt ook vandaag nog hinder van de staking bij de ferrymaatschappij SeaFrance. De werknemers staken sinds vrijdag en ze hebben nu beslist om hun actie met 48 uur te verlengen.

Hierdoor zal er pas ten vroegste vanaf dinsdag weer worden uitgevaren. Met zijn actie protesteert het personeel tegen de herstructurering en looninlevering bij SeaFrance. "Het personeel heeft gestemd en dus blijven de drie schepen nog tot dinsdag aan de kaai in Calais", zo zei een vakbondssecretaris.

Het paasweekend is traditioneel één van de drukste voor de Kanaaloversteek. Volgens de directie waren er 23.000 reservaties binnengelopen voor vrijdag en 12.000 voor zaterdag, die allemaal geannuleerd moesten worden. Het verlies dat het bedrijf dit weekend heeft geleden, zou volgens de directie oplopen tot 1,25 miljoen euro.