Olieprijs op hoogste peil in 18 maanden

De olieprijs in de Verenigde Staten is gestegen tot het hoogste niveau in achttien maanden. De prijsstijging is het gevolg van de goede economische vooruitzichten. Ook de Amerikaanse dollar stijgt verder in waarde.

De beurshandelaren zijn optimistisch over de economische vooruitzichten, na de als zeer goed onthaalde jobcijfers die afgelopen vrijdag werden gepubliceerd. Daaruit blijkt dat er in maart in de VS 162.000 jobs zijn gecreëerd, het hoogste aantal in drie jaar.

Voor een vat van de Amerikaanse oliesoort 'West Texas Intermediate' (WTI) werd vandaag tot 85,89 dollar betaald. Dat was ruim een dollar meer dan afgelopen vrijdag en het hoogste niveau sinds oktober 2008. Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, kostte 84,33 dollar (+32 cent).

Ook de dollar zelf werd duurder tegenover de euro. De Europese eenheidsmunt zakte opnieuw onder de grens van 1,35 dollar.

Meest gelezen