Geen internet op treinen NMBS

De NMBS is niet van plan haar treinen gebruiksklaar te maken voor internet. Dat zegt een woordvoerster van de Belgische spoorwegmaatschappij in De Tijd. Deze maatregel staat in schril contrast met Nederland, waar afgelopen maandag de eerste trein vertrok met gratis internet.

"Uit een marktonderzoek van 2008 blijkt dat internet slechts een secundaire behoefte is voor de pendelaar", klinkt het bij de NMBS. "Daarom werd beslist om niet te investeren in internet. Bovendien beschikken steeds meer reizigers over toestellen waarmee ze een internetverbinding kunnen maken."

De strategie die de NBMS bewandelt, steekt schril af tegen de ontwikkelingen bij Deutsche Bahn. Daar zijn alle intercitytreinen geschikt voorzien van internet. In Nederland vertrok afgelopen maandag de eerste trein met gratis internet vanaf het station Amsterdam Bijlmer.

Tegen begin 2013 moeten bij de Nederlandse spoorwegen (NS) alle intercitytreinen uitgerust zijn met internet. In eerste instantie kan dat gratis gebruikt worden. Hiervoor sloot de NS een overeenkomst af met telecombedrijf T-Mobile. Het Nederlandse ministerie trekt voor dit project een bedrag van 15 miljoen euro uit.

Op de hogesnelheidstreinen van Thalys is het al een tijdje mogelijk om een internetverbinding te maken.

Meest gelezen