E313 helemaal dicht wegens afbraak brug

Op de E313 wordt ter hoogte van Bilzen en Hoeselt veel verkeershinder verwacht. De snelweg wordt er volledig afgesloten, omdat een brug wordt afgebroken.

De brug is al maanden gesloten. Door trillingen zouden er immers brokstukken op de snelweg kunnen vallen. Toch zou de verkeershinder moeten meevallen, omdat het weekend is en omdat er een goede omleiding is via de calamiteitenroute.

De snelweg wordt om 21 uur vanavond afgesloten en gaat ten laatste maandagmorgen om 5 uur opnieuw open. Het verkeer zal er dan wel over versmalde rijstroken moeten, omdat er een nieuwe pijler wordt gezet voor een nieuwe brug. Die zal ongeveer 2 miljoen euro kosten.

Wie de afbraak van de brug wil volgen, kan dat op een speciale kijkzone aan de Althoeseltseweg.

Meest gelezen