"Kleurenkeuze beperkt zich tot onze huiskamer"

De vrouw van minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) ontkent elke rol in de keuze van de kleuren voor het herschilderen van de vliegtuigen van Defensie. "De invloed die ik heb op de kleurenkeuze van schilderwerken beperkt zich tot onze huiskamers", zo stelt Caroline Bergez.

Zondag verspreidde het persbureau Belga het bericht dat Caroline Bergez, mevrouw De Crem, een invloed zou hebben gehad op de keuze van de nieuwe kleuren voor de "witte vliegtuigen" (de toestellen die de 15e Wing van Melsbroek gebruikt om passagiers te vervoeren).

Bergez reageerde vandaag in een persbericht. "Op geen enkele wijze ben ik ook maar enigszins betrokken bij beslissingen van het ministerie van Defensie", benadrukt Bergez in een e-mail, verstuurd via de woordvoerder van het kabinet Defensie.

"Mijn enige rol ligt in het feit dat ik mijn echtgenoot moreel steun bij de zware verantwoordelijkheid die 24 uur op 24 op zijn schouders rust, een taak die hij op een plichtsbewuste en moedige manier uitvoert. Voor het overige hou ik mij bezig met de opvoeding van onze kinderen en ben ik werkzaam als advocaat", luidt het.

"In de uitoefening van mijn beroep staat professionalisme op de eerste plaats: dit wil zeggen dat ik mij steeds baseer op feiten, gestaafd door materiële bewijzen en nooit op roddels, geruchten en dergelijke meer. Ik kan u aanbevelen hetzelfde te doen", besluit Bergez.