Amerikaanse vogelkers moet weg uit Limburg

In Peer en Hechtel-Eksel start een proefproject waarbij boeren de Amerikaanse vogelkers op vijf verschillende manieren zullen bestrijden. Het is de bedoeling om later de beste methode overal toe te passen. De Amerikaanse vogelkers woekert al sinds de jaren 50 hevig in houtkanten en bossen.

"Je kan een houtkant vrijmaken van vogelkers", vertelt Bart Schoukens van Agro-aannemingen. "Als je er niets aan doet staat die er binnen 5 jaar terug. We passen vijf bestrijdingsmethodes toe en daar zal de beste uit geselecteerd worden. Daarna is het de bedoeling om het probleem van de vogelkers structureel aan te pakken."

De test is een onderdeel van het ECO-kwadraadproject van de Boerenbond, de Vlaamse landmaatschappij en de Vlaamse dienst voor Natuur en Bos.