Dodelijk treinongeluk na grondverzakking

In het noorden van Italië zijn minstens 11 doden en een 25-tal gewonden gevallen bij een ongeluk met een passagierstrein. Het ongeluk werd veroorzaakt door modder en puin die van een helling naar beneden kwamen en op de trein terechtkwamen.

De trein ontspoorde rond 9 uur in de regio van Merano in Zuid-Tirol, vlak bij de grens met Oostenrijk, na een grondverschuiving. Een deel van de verzakte grond kwam op de trein terecht. Zeker één wagon werd volledig vernield. De wagon raakte van de sporen maar stortte niet in de diepte dankzij enkele bomen aan de kant.

De lijn waarop het ongeluk zich voordeed, is nog maar 5 jaar open en is een van de modernste treinverbindingen in Italië. De lijn loopt tussen de rivier Adige en de bergflanken. Volgens een plaatselijke bron zou een irrigatiepijp zijn opengebarsten, waarna rotsen, steenpuin en zand naar beneden stortten en de aankomende trein raakten. Het ongeluk gebeurde rond 9.30 uur vanmorgen.

De burgerbescherming heeft een noodcentrum opgericht op de plaats van het ongeval. Verschillende ziekenwagens zijn naar de plek gestuurd en de ziekenhuizen in de buurt zijn in opperste staat van alertheid.