Hevige rellen met jongeren in Sint-Gillis

Het is de hele avond onrustig geweest in Sint-Gillis. Jongeren gooiden er met stenen en staken wagens in brand. De politie was massaal ter plaatse en probeerde de jongeren te bedaren.

Vanavond begonnen jongeren op het Bethlehemplein in Sint-Gillis met stenen te gooien. Ze stichtten enkele brandjes en overgoten het plein met olie zodat het spekglad werd. Even later rukte de politie massaal uit en bezette het Bethlehemplein.

Aanvankelijk bleef het in de buurt vrij rustig. Maar rond 21.30 uur werden de rellen intenser en werd de politie bekogeld met stenen. Enkele auto's werden in brand gestoken en omgekanteld.

Het bleef lange tijd onrustig in Sint-Gillis. De politie zette een politiehelikopter in. Het korps van Brussel-Zuid kreeg hierbij versterking uit andere zones uit Brussel. Over de oorzaak van de rellen is nog geen duidelijkheid. Mogelijk bestaat er een verband tussen de rellen en een schietpartij vanmorgen op de E19 waarbij een man werd doodgeschoten door de politie, na een achtervolging. Een tweede man raakte zwaargewond toen hij probeerde te ontkomen.

Meest gelezen