Hoogoven Arcelor Mittal heropgestart

Staalproducent Arcelor Mittal is begonnen met de heropstart van de hoogoven van Ougrée, bij Luik. De hoogoven werd een klein jaar geleden stilgelegd wegens de crisis, maar nu neemt de vraag naar staal weer toe.

Het voorbije jaar had Luik geen actieve hoogoven meer, er werd nog wel staal bewerkt maar veel minder dan vroeger, en met ruw materiaal uit Duinkerke en Gent. Maar de vraag is weer gestegen en dus moest de productie omhoog.

De heropstart van de hoogoven is goed voor de creatie van 363 interne en 220 externe jobs. In ruil moesten de vakbonden wel meer flexibiliteit aanvaarden.

"We willen het personeel en al de mensen die betrokken zijn bedanken voor hun motivatie en hun hulp bij deze heropstart. We waarderen ook de beslissing van de Waalse regering om voldoende CO2-quota toe te kennen", aldus João Félix da Silva, CEO van Arcelor Mittal Luik..