Juwelier omgekomen bij overval in Elsene

In Elsene zijn vanmiddag een dode en twee gewonden gevallen bij een overval op een juwelierszaak. Twee gewapende mannen vielen de juwelierszaak in de Matongéwijk binnen, en schoten de juwelier neer. Twee vermoedelijke daders werden opgepakt.

Toen een gewapende buurman de slachtoffers te hulp wou komen, zouden er schoten gelost zijn. De juwelier werd dodelijk getroffen door een kogel. Een andere verkoper raakte gewond. Ook één van de overvallers liep verwondingen op. Nadien sloegen beide overvallers op de vlucht, maar een voorbijganger kon één van hen tegenhouden.

De omgeving werd tot aan het Troonplein afgezet. De politie hield meteen een klopjacht en zette hierbij een helikopter in. Even later werd ook een tweede verdachte opgepakt. Eén van de verdachten had een schotwonde en werd naar het ziekenhuis overgebracht.