Kin moet strijd met de iPhone aangaan

Microsoft heeft vandaag 2 nieuwe smartphones voorgesteld. De toestellen, Kin 1 en Kin 2, zijn bedoeld voor mensen die vaak gebruik maken van sociale netwerksites zoals Twitter en Facebook. Kin moet de strijd met de iPhone en de Blackberry aangaan.

De Kin-toestellen beschikken over een aanraakscherm en een uitschuifbaar toetsenbord. Een verkoopprijs werd nog niet bekendgemaakt. Voorlopig wordt de Kin enkel in de Verenigde Staten verkocht.

"Samen met onze partners hebben we speciaal voor de nieuwe generatie van gebruikers een mobiele oplossing ontwikkeld: een gsm waarmee men elk moment van zijn leven met anderen kan delen", verklaarde Microsoftmanager Robbie Bach. Op het startscherm zal de gebruiker elk nieuwtje onmiddellijk kunnen aflezen.

In het verleden verkocht Microsoft nog zijn software aan telecombedrijven, die ze integreerden in hun toestellen. Maar het marktaandeel van het bedrijf neemt af, ten voordele van Apple en Google.