Man aangereden door trein in Deinze

Deze ochtend werd een man aangereden door een trein aan een overweg in Deinze. Zaterdag ontspoorde daar al een goederentrein. Ondertussen rijden er al opnieuw treinen tussen Deinze en Gent.

Doordat deze ochtend een man werd aangereden door een trein in Deinze, bleef het treinverkeer langer dan verwacht verstoord. Volgens Bram De Saedeleer van spoorwegbeheerder Infrabel werkte de signalisatie aan de overweg naar behoren. Waarschijnlijk gaat het om een wanhoopsdaad.

Zaterdag ontspoorden in Deinze enkele wagons van een goederentrein (foto). Twee grote kranen moesten de ontspoorde wagons opnieuw recht trekken en die werken duurden tot gisteravond. Door het ongeval van deze morgen bleven de problemen met de treinverbinding langer aanslepen. De NMBS had vervangbussen voorzien en andere treinen werden lokaal omgeleid. Nu loopt het treinverkeer opnieuw normaal.