Middeleeuwse vondsten voorgesteld in Vosselare

In Vosselare zijn enkele belangrijke archeologische vondsten uit de vroege middeleeuwen en begin 20e eeuw voorgesteld. Het gaat om overblijfselen van enkele merovingische gebouwen en om resten van loopgraven. Vermoedelijk zijn het restanten uit WOII.

Telkens gaat het om erg interessante vondsten, vindt archeologe Adelheid De Logi. "Die vroegmiddeleeuwse periode is vrij slecht bekend in deze regio. Het is een van de eerste keren dat we dit uitgebreid kunnen onderzoeken. De waarde daarvan mag je zeker niet onderschatten. Wat de loopgraven betreft, is het ook voor de regio de eerste maal dat we dit nader kunnen bekijken. We zitten dus wel met een zeer interessante vondst", aldus De Logi.

Op dezelfde site werd ook nog een graf met een skelet ontdekt.