Pieter Knapen ruilt VRT voor K.U.Leuven

Pieter Knapen verlaat de openbare omroep VRT na 22 jaar en gaat aan de slag bij de K.U.Leuven als directeur communicatie. De 50-jarige Knapen was van 2007 tot 2009 algemeen hoofdredacteur van de VRT-nieuwsdienst.

Pieter Knapen begon zijn VRT-carrière bij de radionieuwsdienst. Hij werkte er als journalist en eindredacteur van het radionieuws en "Voor de dag".

In 2003 werd Knapen hoofdredacteur van de onlineredactie. Hij was medearchitect van de eengemaakte nieuwsdienst  van de openbare omroep. In 2007 werd hij algemeen hoofdredacteur van de VRT-nieuwsdienst. In 2009 werd hij kwaliteitsmanager van de VRT.

Knapen ruilt de VRT voor de K.U.Leuven, waar hij godsdienstwetenschappen en politieke en sociale wetenschappen studeerde. Net na zijn afstuderen werkte hij een tijd als assistent bij het departement politieke wetenschappen.