Politie pakt frauderende asfalteerder op

In Waregem heeft de politie een frauderende asfalteerder kunnen oppakken. Gisteren probeerde de bende opnieuw toe te slaan in Ieper, maar daar vingen ze bot.

De bende probeert al een tijdje asfalt te slijten in West-Vlaanderen. Ze bellen aan bij particulieren en maken de mensen wijs dat ze een overschot asfalt dringend kwijt moeten. Ze bieden het asfalt onder de prijs aan, maar het gaat om asfalt van slechte kwaliteit.

Vrijdag ging iemand uit Waregem in op hun aanbod. Hij liet zijn oprit opnieuw asfalteren. Toen de oplichters een dag later om hun geld kwamen, had hij de politie op de hoogte gebracht. Twee leden van de bende konden op de vlucht slaan, de politie kon een derde bendelid inrekenen. De opgepakte man zegt dat hij deel uitmaakt van een Ierse zigeunerbende die in Dendermonde verblijft.

Gisteren probeerde de bende opnieuw toe te slaan op een boerderij in Ieper. De bewoners gingen niet in op het voorstel en alarmeerden de politie. De bendeleden verplaatsen zich in een witte jeep met Britse nummerplaat.