Reportage over Katrina wint Pulitzer Prize

De website ProPublica heeft als eerste nieuwswebsite de Pulitzer Prize voor onderzoeksjournalistiek gewonnen. "The deadly choices at Memorial", een reportage over omstreden sterfgevallen in een ziekenhuis in New Orleans na orkaan Katrina, werd gemaakt in samenwerking met The New York Times Magazine.

De krant The Washington Post won vier prijzen, onder meer die voor internationale verslaggeving en die voor het commentaarstuk. The New York Times sleepte twee prijzen in de wacht.

De Pulitzer Prizes worden jaarlijks uitgereikt door de Columbia University. Elke prijs is zo'n 7.300 euro waard. Er waren ook prijzen voor The Seattle Times (breaking news), The Dallas Morning News (voor het hoofdartikel) en The Denver Post (reportagefotografie).

In de categorie Letteren waren er onder meer prijzen voor "Tinkers", de debuutroman van Paul Harding en "Lords of finance: The bankers who broke the world", een non-fictiewerk van Liaquat Ahamed over de economische crisis van 1929.