Schietpartij op de Brusselse Buitenring

De E19 en de Brusselse Buitenring zijn vanmorgen een tijdlang afgesloten geweest na een uit de hand gelopen achtervolging. De schietpartij kende een fatale afloop voor een van de twee verdachten.

Twee auto's van de speciale eenheden van de federale politie blokkeerden na een achtervolging een Audi met twee inzittenden die door de politie werden gezocht. Dat gebeurde op het viaduct in Woutersbrakel, waar de E19 en de Brusselse Buitenring elkaar kruisen.

Omstreeks 4 uur voelde een agent zich bedreigd en hij vuurde naar de bestuurder van de Audi. De man overleed ter plekke. De passagier wilde aan de agenten ontsnappen door van het viaduct te springen. De man werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis, hij zal waarschijnlijk zijn val niet overleven.

Het parket van Nijvel geeft voorlopig geen informatie over de identiteit van de twee verdachten. De Brusselse Buitenring en de E19 waren snel opnieuw vrij voor het verkeer.