Songfestivalwinnares Teddy Scholten is dood

De Nederlandse zangeres Teddy Scholten is vorige week donderdag overleden. In 1959 won ze met het nummer "Een beetje" het Eurovisiesongfestival in Cannes. Scholten is vandaag in intieme kring gecremeerd.

Scholten werd in 1959 gevraagd om deel te nemen aan het Nationaal Songfestival in Nederland. Met het nummer "Een beetje" van Dick Schallies en Willy van Hemert won ze uiteindelijk het Eurovisiesongfestival. Later zong ze het nummer ook in het Frans, het Duits en het Italiaans. In 1965 en 1966 presenteerde ze zelf het Nationaal Songfestival.

Samen met haar man Henk Scholten maakte ze tv-programma's, waaronder de "Snip & Snap-revue" en het populaire muziekprogramma "Zaterdagavondakkoorden". Ze namen samen ook een aantal platen op.

Scholten is 83 geworden. Ze was al enige tijd ziek. Haar overlijden is pas vandaag bekendgemaakt.