Supergrass zet er na 17 jaar een punt achter

De leden van de Britse groep Supergrass hebben aangekondigd dat ze er na 17 jaar een punt achter zetten. De band rond Gaz en Rob Coombes is bekend van hits als "Alright" en "Sun hits the sky". In juni volgen er nog 4 afscheidsconcerten.

Het viertal uit Oxford heeft 6 studioalbums gemaakt en was volgens Britse media vorig jaar aan een 7e album begonnen. Het is niet duidelijk of er nog nieuw materiaal zal uitgebracht worden.

"We houden nog van elkaar, maar -en we weten dat het een cliché is- muzikale meningsverschillen hebben tot de breuk geleid. Uiteraard wensen we elkaar het allerbeste in de toekomst", luidt het in een persmededeling.

De groep rond de broers Gaz en Rob Coombes geeft nog 4 afscheidsconcerten in Glasgow (8 juni), Manchester (9 juni), Londen (10 juni) en Parijs (11 juni).