Tom Waes haalt finish in zware woestijnrace

Tv-presentator Tom Waes heeft met succes de finish gehaald van de beroemde "Marathon des sables", een 6-daagse loopwedstrijd door de snikhete woestijn in Marokko.

Waes was zich al maandenlang aan het voorbereiden voor de loodzware loopwedstrijd. Zo trainde hij dagelijks zo'n 20 kilometer.

Hij legde de 243 kilometer, goed voor gemiddeld 1 marathon per dag, uiteindelijk af in een goeie 48 uur, een gemiddelde snelheid van 5 km/u. Daarmee werd hij 495e op 923 finishers. Hij was 13e Belg op 15.

Waes had zich ingeschreven als uitdaging voor zijn programma "Tomtesteron". De reeks is over enkele maanden te zien op Een. Het productiehuis deMENSEN, dat de reeks maakt, kreeg Waes na de finish even aan de lijn. "Hij was nogal ver van de wereld", zegt Jesse Fabré in Het Laatste Nieuws.