Tramverkeer in Antwerpen verstoord

Het tramverkeer tussen Mortsel en Antwerpen is maandagmiddag verstoord door een breuk aan de bovenleiding. De breuk veroorzaakt heel wat hinder voor het tram- en autoverkeer.

Kort na de middag ontstond een breuk aan de bovenleiding van de tram op de Grote Steenweg in Berchem ter hoogte van de Koninklijkelaan. Er vielen geen gewonden, maar er kwam wel een stroomkabel van 600 volt op een vrachtwagen met container terecht", zegt Koen Peeters van De Lijn.

Door de leidingbreuk is er de hele middag geen tramverkeer mogelijk tussen Mortsel en Antwerpen. "De trams op lijn 7 en lijn 15 worden omgeleid. Tussen Mortsel en Harmonie rijden momenteel pendelbussen. Ook het autoverkeer dat van Mortsel naar Antwerpen wil, ondervindt momenteel hinder ter hoogte van de Koninklijkebaan. Er moet lokaal omgereden worden. Alles wordt in het werk gesteld om de problemen zo snel mogelijk op te lossen" aldus Peeters. De oorzaak van de leidingbreuk is nog niet bekend.