Tweede dodelijke overval op juwelier in Brussel

Er is in Brussel opnieuw een dode gevallen bij een overval op een juwelier. Dit keer is een dader omgekomen. Vanmiddag waren in Elsene al een dode en twee gewonden gevallen bij een overval op een andere juwelierszaak.

De overval gebeurde kort na 19 uur vanavond in Schaarbeek. De overvallers waren met twee. Toen de overvallers wegvluchtten met de buit zou de juwelier op de overvallers geschoten hebben. Daarbij is een overvaller om het leven gekomen. Een tweede raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Het parket is ter plaatse om de zaak te onderzoeken. Er werd een onderzoeksrechter aangesteld. De politie wil voorlopig geen details bekendmaken over het incident.

Eerder op de dag waren al een dode en twee gewonden gevallen bij een overval op een juwelierszaak in Elsene. Twee gewapende mannen vielen er een juwelierszaak in de Matongéwijk binnen, en schoten de juwelier neer. Een andere verkoper raakte gewond. Ook één van de overvallers liep verwondingen op. De politie kon vrij snel de twee verdachten oppakken. Eén van de verdachten had een schotwonde en werd naar het ziekenhuis overgebracht.