Vaticaan sluit eindelijk vrede met Beatles

Het Vaticaan heeft eindelijk vrede gesloten met de Beatles. "Hun drugsgebruik en hun liederlijke leven zijn dingen uit het verleden, maar hun muziek blijft voortleven", luidt het in L'Osservatore Romano. De krant heeft de band afgelopen weekend geëerd met 2 artikels. De aanleiding was de 40e verjaardag van de split van de Fab Four.

Het Vaticaan tilde ook nog steeds erg zwaar aan de uitspraak van John Lennon uit 1966 "dat de band bekender was dan Jezus".

"Maar, wanneer je naar hun liedjes luistert, lijkt dat allemaal veraf en zonder betekenis", schrijft L'Osservatore nu. "Hun mooie melodieën, die de popmuziek voor altijd veranderd hebben, roepen nog steeds veel emoties op, de nummers zijn waardevolle juweeltjes."

Toch is het niet de eerste keer dat het Vaticaan zich lovend uitlaat over de band. Twee jaar geleden erkende het Vaticaan de muzikale erfenis van The Beatles al. En afgelopen maand nam L'Osservatore "Revolver" nog op in de top 10 van beste albums.