8 jaar opsluiting voor misbruik van jongeren

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 40-jarige man uit Kruibeke veroordeeld tot 8 jaar opsluiting voor misbruik van 10 motorisch en/of mentaal gehandicapte jongeren. Na zijn opsluiting staat hij bovendien nog eens vijf jaar ter beschikking van de regering.

De feiten deden zich voor in het dienstverleningscentrum Sint-Jozef in Antwerpen. De veroordeelde, een getrouwde man en vader van 3 kinderen, werkte er als opvoeder.

De moeder van een van de slachtoffers diende in oktober 2008 een klacht in. Haar dochter, die in het internaat van Sint-Jozef verbleef, was aangerand en verkracht door de opvoeder. Het meisje vermoedde ook dat ze niet de enige was. Het onderzoek bracht aan het licht dat er nog 9 andere slachtoffers waren, allen tussen 14 en 18 jaar. De feiten waren eind 2005, begin 2006 begonnen.

De beklaagde ging steeds op dezelfde manier te werk. Hij overlaadde zijn slachtoffers met complimentjes, gaf hen knuffels en testte dan hoe ver hij kon gaan. Met enkele meisjes kwam het tot seksuele betrekkingen, bij anderen beperkte het misbruik zich tot aanrakingen.