"Carla en ik hebben een heel rustig leven"

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft in een interview met de Amerikaanse tv-zender CBS heel sereen gereageerd op de geruchten over zijn privéleven en relatie met Carla Bruni. "Die geruchten horen nu eenmaal bij mijn functie", zegt de president.

De laatste weken lag het presidentskoppel Sarkozy-Bruni onder vuur bij de "gespecialiseerde pers". Geruchten over het einde van hun huwelijk staken de kop op. De tanende populariteit van Sarkozy zoud voor Bruni een doorn in het oog zijn.

Gisteren verdedigde de Franse president zich in een televisie-interview met de Amerikaanse zender CBS. Journaliste Katie Couric stelde geen persoonlijke vragen, maar wilde wel Sarkozy's reactie weten op de geruchten.

"Fier op Carla"

"Carla en ik hebben een zeer rustig leven", kwam de president verrassend uit de hoek. "We staan zeer dicht bij elkaar en al die verhalen en geruchten zijn zwaar overdreven. Het is het niet waard om zoveel tijd te besteden aan loze berichten. Je kan er toch niets aan doen."

Op de vraag hoe het presidentskoppel deze storm overleefde, is de president duidelijk. "Door onszelf zoveel mogelijk te beschermen en geen aandacht te schenken aan die geruchten. Er zijn zoveel mensen die elke dag lijden. Ik ben dan ook altijd verbaasd dat er zoveel belang wordt gehecht aan onze relatie."

"Of deze geruchten mij niet ergeren? Luister mevrouw. Als ik niet midden in de belangstelling wil komen, dan moet je een andere job kiezen dan die van mij. Al is het een geweldige job. Het maakt deel uit van het moderne leven. Die geruchten moet je erbij nemen", aldus Sarkozy.

Sarkozy kwam ook nog even terug op een interview dat Carla Bruni vorige week gaf op de Franse nationale radio. Daar stak Bruni op een gedecideerde manier alle geruchten de kop in. "De manier waarop ze daar gereageerd heeft, met veel rust en waardigheid, maakte me een trots man. Ik ben heel fier op haar", zegt een trotse president.