Geen wafels, maar "paca poep"

In St.Charles, een stad in de Amerikaanse staat Illinois, leurde een plaatselijke muziekvereniging afgelopen weekend voor het 2e jaar op rij met zakken "paca poep". De uitwerpselen van alpaca’s leveren immers uitstekende mest voor boer en tuinder.

Het is eens iets anders dan wafels of balpennen verkopen. In St.Charles probeerden de leden van een muziekvereniging wat extra geld in hun kas te krijgen door de verkoop van uitwerpselen van alpaca’s.

“De uitwerpselen kunnen perfect gedoseerd worden, omdat ze in kleine balletjes worden geleverd. Op die manier kunnen ze ook makkelijker in de grond verwerkt worden”, aldus de secretaresse van de muziekvereniging. Bovendien stinken hun uitwerpselen niet zo erg als van andere dieren, omdat hun vertering optimaal werkt.

Volgens een plaatselijke kweker van alpaca’s, die de uitwerpselen ter beschikking stelt, kan de mest zonder andere behandeling onmiddellijk in de tuin gebruikt worden.

Voor een zak van 13 kg werd afgelopen zaterdag ruim 7 euro gevraagd. Vorig jaar leverde de verkoop ongeveer 440 euro op.

lees ook