Gent wil lichtkunstwerk Garutti naar stad halen

De stad Gent wil het kunstwerk "Untitled" van de Italiaanse kunstenaar Alberto Garutti permanent installeren op het Veerleplein (vlak bij het Gravensteen). Het werk deed tien jaar geleden de straatverlichting op de Vrijdagsmarkt oplichten telkens als er in Gent een kind geboren werd.

Na de tussenstop in Gent, reisde het de wereld rond. Vorige week kreeg de kunstenaar er nog de Cultuurprijs 2009 van de stad Gent voor.

Telkens als er een kind geboren werd, konden de ouders op een knop duwen in het ziekenhuis waardoor de bolvormige straatverlichting oplichtte.

Schepen Lieven Decaluwe was "bijzonder gecharmeerd door het werk" en laat onderzoeken of het permanent naar Gent kan gehaald worden. Volgens Decaluwe is Garutti zelf alvast enthousiast over het idee. De schepen zou het werk graag nog voor het lichtfestival (januari 2011) laten installeren.