Jan van Maanen wint Wim Sonneveldprijs

Jan van Maanen heeft met zijn show "One Jan show" de Wim Sonneveldprijs gewonnen. Dat is een van de belangrijkste cabaretprijzen in Nederland. De winnaar mag de komende maanden touren langs de grootste Nederlandse theaters.

Van Maanen werd geloofd omdat hij ouderwets cabaret combineert met de actualiteit. De jury was vooral onder de indruk van zijn stem, techniek én het slotliedje, waarin hij het had over de recente vliegtuigcrash in Smolensk. Een mening die ook werd gedeeld door het publiek want de cabaretier kreeg ook de publieksprijs.

Naast Van Maanen stonden ook Marjolijn van Kooten en Mattijs Verhallen op het podium. Het drietal bezoekt de komende maanden de grootste Nederlandse zalen met een "Finalistentournee".

De Wim Sonneveldprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Tot de ex-winnaars behoren onder meer De Vliegende Panters, Droog Brood en Wouter Deprez.