Katten piercen is barbaars

In Wilkes-Barre, een stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania, is gisteren Holly Crawford veroordeeld tot 6 maanden huisarrest. Ze had eind 2008 3 poesjes in de oren, staart en nek gepiercet.

De 35-jarige vrouw piercete niet alleen de katten, maar sneed ook een stukje van hun staart af. Volgens haar advocaat dacht ze zo de katten mooier te maken. Bovendien hoopte ze hiermee een gat in de markt te hebben gevonden. Ze bood de dieren dan ook aan als “gothic katten” via het internet.

Ter verdediging zei de vrouw ook dat ze gesteriliseerde apparatuur gebruikte en dat alle katten zich in goede gezondheid bevonden.

Maar de rechter dacht er duidelijk anders over en noemde de daad van Crawford “barbaars”. Crawford kreeg 6 maanden huisarrest en mag niet langer aan hondenverzorging doen. Wel mag ze haar huisdieren, waaronder verschillende slangen, in huis houden. Haar website met informatie over gothic poesjes werd ondertussen geblokkeerd.

lees ook